Smörstekt banankaka med vaniljglass

Smörstekt banankaka med vaniljglass och kolasås

De enkla recepten brukar oftast vara de godaste – och här är det verkligen sant. En lyxig efterrätt som kan fixas ihop på nolltid med överbliven banankaka, mandel, glass och kolasås!

Något jag ofta brukar baka är just banankaka – det går snabbt att göra och resultatet blir alltid bra. En gång hade jag en halvtorr bit över som jag inte ville slänga och därmed kom denna efterrätt till liv. Varm krispig kaka, tillsammans med crunch från mandel, härlig glass och mumsig kolasås! En perfekt kombination med andra ord. Enkla efterrätter kräver också bra ingredienser och därför tycker jag det är värt att lägga några extra kronor på en bra vaniljglass, det gör verkligen skillnad!

Ingredienser

4 20 min

  • Vaniljglass
  • Banankaka4 skivor
  • Mandel0,5 dl
  • Kolasås
  • Bananchips
  • Smör

Gör så här

  1. Hacka mandeln grovt och smula upp banankakan i grova smulor.
  2. Smält smöret i en stekpanna och bryn banankakssmulet några minuter tillsammans med mandlarna tills kakan blir lite krispig.
  3. Fördela banankaksmulet i botten av en djup tallrik, skopa upp en kula glass och häll över kolasås.
  4. Garnera eventuellt med krossade bananchips och citronmeliss.
Daniels Skafferi

Daniels Skafferi

På Daniels Skafferi hittar du enkla recept skapade av mig, och bra tips för göra matlagningen roligare.

Sociala medier

Copyright © 2023