Salsicciapasta med citron och fänkål

Salsicciapasta med citron och fänkål serverat med pangrattata

Ingredienser

2 30 min

  • Pasta2 port
  • Salsiccia, färsk (med fänkålssmak)3 st
  • Gul lök1 st
  • Vitlök2 klyftor
  • Fänkålsfrön0,5 msk
  • Chiliflakes1 krm
  • Vitt vin1 dl
  • Vispgrädde3 dl
  • Citron (zest och saft)1 st
  • Parmesan, riven
  • Persilja

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning i väl saltat vatten.
  2. Finhacka lök, vitlök och persilja. Avlägsna korvetskinnet och smula salsiccian fint.
  3. Hetta upp olja och fräs chili, fänkålsfrön, lök och vitlök tills löken blir glansig.
  4. Lägg i salsiccian och stek några minuter på medelhög värme till den får fin färg.
  5. Häll på vinet och låt nästan koka bort, slå sedan på grädden och låt puttra på svag värme. Mängden grädde beror på hur såsig du vill rätten, men tänk att ju längre det låter puttra desto tjockare blir det.
  6. När pastan kokat klart. Spara en del vatten till såsen. Häll ner pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten. Rör om och låt såsen gå ihop.
  7. Riv ner önskad mängd zest och saft från en citron och smaka av med salt och peppar. Rör ner riven parmesan.
  8. Servera med finhackad persilja, mer parmesan och pangrattato – krispigt stekta brödsmulor.
Daniels Skafferi

Daniels Skafferi

På Daniels Skafferi hittar du enkla recept skapade av mig, och bra tips för göra matlagningen roligare.

Sociala medier

Copyright © 2023