Korvstroganoff med senap och dill

Korvstroganoff serverat med quinoa-mix

Ett dundergott recept på korvstroganoff efter Markus Aujalay. Senap och dill ger den en mer vuxen smak och är definitivt värd att testa!

På senare år har korvstroganoff seglat upp som en stor favorit hos mig. Det ska ändå sägas om husmanskost överlag. Korvstroganoff går snabbt att tillaga, är perfekt matlådemat, och om den än har sin klassiska smak går den att variera på olika sätt för att förnya den.

Det här receptet är av Markus Aujalay, och är verkligen så gott. Senapen bidrar både med hetta och sötma, medan dillen ger en aromatisk och karaktärsfull smak över det hela.

Jag brukar servera min korvstroganoff med en quinoamix istället för ris. Lite mer fibrer, och går snabbare att tillaga. Ica Gott Liv – Röd Dinner Booster är min favorit och består av röd quinoa, hirs, bovete och amarant.

Ingredienser

4 30 min

  • Falukorv700-800 g
  • Smör till stekning
  • Gul lök1 st
  • Tomatpuré3 msk
  • Mjölk4 dl
  • Vispgrädde (40%)2 dl
  • Dijonsenap1 msk
  • Grov osötad senap1 msk
  • Söt senap1 msk
  • Salt och peppar
  • Färsk dill
  • Ris, eller quinoamix

Gör så här

  1. Börja med att tillaga riset, eller quinoamixen, enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm upp mjölk och grädde i en kastrull. Den ska bli varm, men inte koka.
  3. Strimla korven och hacka löken. (Ibland brukar jag också bara stimla löken i tunna skivor.)
  4. Fräs den strimlade korven i smör, tillsätt hackad lök och låt den mjukna något. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en liten stund.
  5. Strö över vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt den varma vätskan, krydda med salt och peppar och låt småputtra 10 minuter.
  7. Smaksätt med de tre olika senapssorterna och slutligen färsk hackad dill.
  8. Servera korvstroganoffen tillsammans med ditt val av tillbehöv och toppa med färsk dill. Persilja är också gott att toppa med.
Daniels Skafferi

Daniels Skafferi

På Daniels Skafferi hittar du enkla recept skapade av mig, och bra tips för göra matlagningen roligare.

Sociala medier

Copyright © 2023