Chokladkräm med hallon

Chokladkräm med hallonsorbet och hallon

Det här är en av mina absoluta favoritdesserter. Otroligt enkel att göra, går att förbereda i förväg och kan varieras efter tycke och smak! En toppendessert med andra ord.

Ingredienser

4 30 min

Chokladkräm

  • Choklad200 g
  • Vispgrädde100 g

Halloncoulis

  • Hallon (frysta går bra)1 dl
  • Florsocker1-2 msk

Till servering

  • Hallonsorbet
  • Maräng

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden.
  2. Slå på grädden över choklad och täck skålen. Låt stå i några minuter.
  3. Rör om chokladen försiktigt tills du får en len och fin kräm. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
  4. Koka upp hallonen tillsammans med florsockret och låt sjuda några minuter. Mängden socker beror på hur söt/syrlig du vill ha den.
  5. Sila av i en finmaskig sil och låt svalna.
  6. Vid servering: lägg upp chokladkrämen i botten av skål. Toppa med en skopa hallonsorbet, halloncoulisen, smulad maräng och ev lite färska hallon.
Daniels Skafferi

Daniels Skafferi

På Daniels Skafferi hittar du enkla recept skapade av mig, och bra tips för göra matlagningen roligare.

Sociala medier

Copyright © 2023