Det här är en av mina absoluta favoritdesserter. Otroligt enkel att göra, går att förbereda i förväg och kan varieras efter tycke och smak! En toppendessert med andra ord.
Ingredienser
4 30 min
Chokladkräm
- Choklad200 g
- Vispgrädde100 g
Halloncoulis
- Hallon (frysta går bra)1 dl
- Florsocker1-2 msk
Till servering
- Hallonsorbet
- Maräng
Gör så här
- Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden.
- Slå på grädden över choklad och täck skålen. Låt stå i några minuter.
- Rör om chokladen försiktigt tills du får en len och fin kräm. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
- Koka upp hallonen tillsammans med florsockret och låt sjuda några minuter. Mängden socker beror på hur söt/syrlig du vill ha den.
- Sila av i en finmaskig sil och låt svalna.
- Vid servering: lägg upp chokladkrämen i botten av skål. Toppa med en skopa hallonsorbet, halloncoulisen, smulad maräng och ev lite färska hallon.