En perfekt söndagsfrukost som känns lyxig, och är klar på kort tid. Det bästa av två världar!
Något jag verkligen tycker om är långa frukostar på helgerna framför en bra serie. Amerikanska pannkakor är ett säkert kort som alltid funkar då tillbehören kan varieras i all oändlighet och efter vad som finns efter säsong. När jag gör mina pannkakor vill jag alltid ha med något som är krämigt, något med crunch och bär eller frukt.
Just pistagemascarpone var ett spontant infall jag fick till att testa en morgon när jag skulle till att göra frukost. En öppnad pistagekräm fanns i mitt skafferi, som jag egentligen tyckte var för söt att äta som den, men som med mascarpone skulle kunna passa bra ihop. Kort sagt en fullträff!
Pistagekräm finns att köpa i välsorterade matbutiker och delikatesshandlare. Jag hittar min på Stockholm Ost & Chark – en superbra butik som har ett otroligt bra utbud av det mesta!
Ingredienser
Pistagemascarpone
- Pistagekräm
- Mascarpone
Pannkakor
- Smör2 msk
- Mjöl2,5 dl
- Bakpulver2 tsk
- Salt1 krm
- Socker2 msk
- Mjölk2 dl
- Ägg1 st
Servering
- Lönnsirap
- Färska bär, t.ex. blåbär
- Färsk frukt, t.ex. persika
- Hasselnötskräm
Gör så här
Pistagemascarpone
- Blanda ihop pistagekrämen och mascarponen i en skål. Pistagekrämen är väldigt söt av sig, så smaka av till du känner dig nöjd med smaken. Ställ åt sidan.
Pannkakor
- Smält smöret på medelvärme, och ställ sedan åt sidan.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa ner mjölk, smör och till sist ägget. Blanda inte för mycket, bara precis att allt blir blandat.
- Stek på medelvärme tills luftbubblor börjar komma upp på ytan, och steksidan har fått en fin yta. Vänd och låt andra sidan få en fin yta.
- Servera pannkakorna varma med pistagemascarponen och med tillbehör som frukt, bär och sirap. Lyft rätten med lite crunch, som hackad mandel, kakaonibs eller rostad bovete.